טיפים לאכילה בריאה ונכונה בחג הפסח

טיפים לאכילה בריאה ונכונה בחג הפסח

איך נאכל באופן בריא ללא פגיעה בגופנו בזמן חג הפסח? האם אכילת מצות ומאכלי חג שונים יכולים לעזור או להקשות על פיקוח התזונה שלנו במהלך החג? כל התשובות והטיפים הטובים ביותר בהמשך המאמר.

חג הפסח הגיע ואיתו גם מאכלי החג השונים כאשר חלקם ידועים כמאכלים שאינם ידידותיים לבריאותנו וחלקם אפילו מומלצים לצריכה קבועה. ככל ששולחן החג מלא יותר ומגוון יותר כך אנו נרגיש את תחושת החג והאווירה החגיגית. האוכל תופס חלק מרכזי בתקופת החג הרי הוא מקרהב אנשים, מאפשר אפשרוית שיתוף שונות ונותן תחושה של ביחד.

אז איך נאכל בצורה נכונה במהלך חג הפסח?
חשוב לציין, ככל שלא נעשה מהאוכל עניין גדול כך יהיה לנו תהליך קל יותר ונהנה בזמן החג וגם מהאוכל.
1. אכלו משהו קטן לפני היציאה
על מנת להקל על תחושת הרעב ולא להגיע לזמן הארוחה עם תחושת רעב מציקה מומלץ לאכול משהו קטן ממש לפני היציאה לארוחה. ניתן לאכול פירות טריים, אפילו לנשנש איזה חטיף בריא או אפילו לאכול חצי כריך קטן.
2. לאכול מנות קטנות
כאשר אוכלים, כמעט כל ארוחה, מומלץ לאכול מנות קטנות ולאט. נסו לאכול לאט ולהנות מהאוכל, אכלו מנות קטנות ואל תמלאו את הצלחת. צורת אכילה זו מומלצת מאד בעיקר בזכות העובדה שהיא מאפשרת שליטה ופיקוח עצמאי.
3. שלבו מים בזמן הארוחה
מומלץ מאד לשלב מים או סודה בזמן הארוחה. מים וסודה תורמים תחושת שובע ומלאות וכך האכילה מתונה יותר. שימו לב, לא מומלץ לשתות שתיה מתוקה.
4. עצרו כאשר אתם מלאים
הרבה מאיתנו אוהבים את התחושה של "אני מפוצץ" לאחר ארוחה. שלב זה חשוב מאד, עצרו את האכילה לפני תחושה זו. מומלץ לאכול ולא להגיע לתחושה של שובע מוגזמת אלא לדעת להפסיק קצת לפני.
לסיכום
תהנו מחג הפסח, תהנו מהמאכלים המזינים והטעימים שהוא מביא איתו. נסו לחשוב על מה אתם אוכלים, לשים לב לתחושה שאתם מגיעים איתה לשולחן וחשוב מאד להיות תמיד בשליטה ומודע על המרכיבים התזונתיים שאנו צורכים


נגישות