איך נאכל באופן בריא ללא פגיעה בגופנו בזמן חג הפסח? האם אכילת מצות ומאכלי חג שונים יכולים לעזור או להקשות על פיקוח התזונה שלנו במהלך החג? כל התשובות והטיפים הטובים ביותר בהמשך המאמר.
חג הפסח הגיע ואיתו גם מאכלי החג השונים כאשר חלקם ידועים כמאכלים שאינם ידידותיים לבריאותנו וחלקם אפילו מומלצים לצריכה קבועה. ככל ששולחן החג מלא יותר ומגוון יותר כך אנו נרגיש את תחושת החג והאווירה החגיגית. האוכל תופס חלק מרכזי בתקופת החג הרי הוא מקרהב אנשים, מאפשר אפשרוית שיתוף שונות ונותן תחושה של ביחד.
אז איך נאכל בצורה נכונה במהלך חג הפסח?
חשוב לציין, ככל שלא נעשה מהאוכל עניין גדול כך יהיה לנו תהליך קל יותר ונהנה בזמן החג וגם מהאוכל.
1. אכלו משהו קטן לפני היציאה
על מנת להקל על תחושת הרעב ולא להגיע לזמן הארוחה עם תחושת רעב מציקה מומלץ לאכול משהו קטן ממש לפני היציאה לארוחה. ניתן לאכול פירות טריים, אפילו לנשנש איזה חטיף בריא או אפילו לאכול חצי כריך קטן.
2. לאכול מנות קטנות
כאשר אוכלים, כמעט כל ארוחה, מומלץ לאכול מנות קטנות ולאט. נסו לאכול לאט ולהנות מהאוכל, אכלו מנות קטנות ואל תמלאו את הצלחת. צורת אכילה זו מומלצת מאד בעיקר בזכות העובדה שהיא מאפשרת שליטה ופיקוח עצמאי.
3. שלבו מים בזמן הארוחה
מומלץ מאד לשלב מים או סודה בזמן הארוחה. מים וסודה תורמים תחושת שובע ומלאות וכך האכילה מתונה יותר. שימו לב, לא מומלץ לשתות שתיה מתוקה.
4. עצרו כאשר אתם מלאים
הרבה מאיתנו אוהבים את התחושה של "אני מפוצץ" לאחר ארוחה. שלב זה חשוב מאד, עצרו את האכילה לפני תחושה זו. מומלץ לאכול ולא להגיע לתחושה של שובע מוגזמת אלא לדעת להפסיק קצת לפני.
לסיכום
תהנו מחג הפסח, תהנו מהמאכלים המזינים והטעימים שהוא מביא איתו. נסו לחשוב על מה אתם אוכלים, לשים לב לתחושה שאתם מגיעים איתה לשולחן וחשוב מאד להיות תמיד בשליטה ומודע על המרכיבים התזונתיים שאנו צורכים
מאכלי חג פסח
מאכלים מסורתיים הנפוצים בחג הפסח, יחד עם פירוט על הרכיבים המרכזיים והשימושים שלהם:
מאכל | תיאור | מרכיבים עיקריים | שימושים ונוהגים |
---|---|---|---|
מצה | לחם שטוח העשוי מקמח ומים בלבד, ללא התפחה. | קמח חיטה שמור (או קמחים כשרים לפסח) ומים. | משמש כתחליף ללחם וכבסיס למתכונים שונים. |
מרור | ירק מריר שמסמל את סבלות בני ישראל במצרים. | חזרת, חסה, או צמחי עלים מרירים. | נאכל יחד עם מצה ב"כרפס" או כחלק מהסדר. |
חרוסת | תערובת מתוקה המסמלת את הטיט שהשתמשו בו במצרים לבניית לבנים. | תפוחים, אגוזים, יין, תמרים, קינמון. | נאכל עם מצה ומרור במהלך הסדר. |
גפילטע פיש | כדורי דג קצוץ מסורתיים, בעיקר במטבח האשכנזי. | דגים (קרפיון או מושט), בצל, ביצים, מצה טחונה. | מוגש כמנה ראשונה בסעודת החג. |
מרק קניידלך | מרק עוף עם כופתאות מקמח מצה. | מרק עוף, קמח מצה, ביצים, תבלינים. | מנה מסורתית לחג בקרב קהילות רבות. |
מאפה כשר לפסח | עוגות ועוגיות ללא קמח חמץ, עשויות מקמחים כשרים לפסח. | קמח שקדים, קוקוס, ביצים, שוקולד. | קינוחים שמחליפים מאפים רגילים בתקופת החג. |
מציות | מצה מטוגנת או מבושלת, לעיתים עם ביצים או חלב. | מצה, ביצים, חלב, תבלינים. | ארוחה קלה או ארוחת בוקר בחג. |
צלי כבש | בשר כבש המסמל את קורבן הפסח בבית המקדש. | בשר כבש, שמן זית, עשבי תיבול. | מוגש כמנה עיקרית במקרים מסוימים. |
כרפס | ירק המשמש לטבילה במי מלח, כסמל לעבודת הפרך במצרים. | פטרוזיליה, סלרי או תפוח אדמה. | נאכל בתחילת סדר הפסח. |